Tivat – paljenjem svijeća obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Foto Radio Dux

Predstavnici Hrvatske građanske inicijative, Hrvatskog nacionalnog vijeća i Hrvatskog građanskog društva u subotu su u Donjoj Lastvi – Tivat, paljenjem svijeća obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, kao i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Prisutnima, obratio se predsjednik HGI – ja i zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović. On je kazao kako danima u Hrvatskoj gore svijeće u znak poštovanja i pijeteta prema svemu što predstavlja Vukovar.

“Ali, ne gore samo svijeće u Hrvatskoj, već diljem svijeta gdje žive Hrvati i svi koji poštuju njegovu herojsku obranu. Sjetimo se Vukovara kad nam je teško, jer on je nadahnuće i dokaz da je snaga u vrijednostima koje branite, a ne u sili, kolika god bila, koja vas napada! Neka je pokoj vječni braniteljima Vukovara!”, kazao je Vuksanović.

Foto Radio Dux

Prisutni su se pomili za sve poginule i zapalili svijeće. Potom su nastavili zajedništvo u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Skupu su nazočili generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru Jasminka Lončarević, predsjednik HNV- a Zvonimir Deković, predsjednik HGDCG Mirko Vičević.